Organisatie: ChasséTheater
vrijdag 6 april 2018 om 19:30 uur
ChasséTheater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda - Bekijk volledige kaart
In Bloedlink heeft een docent haar probleemklas totaal niet in de hand, tot ze een pistool vindt in één van de schooltassen. Ze gijzelt haar leerlingen, zet de verhoudingen op scherp en begint een manipulatief spel. Eindelijk is het stil in de klas. Maar niet lang. Leerlingen en docent komen tegenover elkaar te staan in heftige discussies over afkomst en gedrag, over afwijzing en erkenning, over wat nou eigenlijk echt belangrijk is in je leven.

De talentvolle regisseur Casper Vandeputte duikt met een groep jonge, cultureel diverse acteurs in de wereld van de middelbare school. Bloedlink gaat over vrijheid, wederzijds respect en het zoeken naar je plek in een samenleving met botsende culturen en waarheden. De makers haalden hun inspiratie bij het maken van deze rauwe voorstelling uit interviews en films als Entre les murs en de Berlijnse theaterhit Verrücktes Blut van Nurkan Erpulat en Jens Hillje.

NTjong
NTjong maakt onderdeel uit van het grote repertoiregezelschap het Nationale Toneel, die samen met Theater aan het Spui en de Koninklijke Schouwburg sinds 1 januari 2017 Het Nationale Theater (HNT) vormen. NTjong maakt, onder leiding van regisseur Noël Fischer, theater dat midden in de samenleving staat, waarin jong en oud zich kan herkennen. Regisseur Caper Vanderputte is sinds 2013 verbonden aan het Nationale toneel en is gefascineerd door de vraag welke morele ijkpunten er nog zijn in een wereld waarin vrijwel alle grote ideologieën zijn gesneuveld. Hij maakte eerder bij NTjong lovend ontvangen voorstellingen voor jongeren, waaronder Titus en The summer of ’96. In Bloedlink regisseert hij de jonge urbane en energieke spelers van DOX; een dynamisch Utrechts gezelschap.