Organisatie: ChasséTheater
dinsdag 6 maart 2018 om 20:00 uur
ChasséTheater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda - Bekijk volledige kaart
De ultieme Creedence Clearwater Revival tribute komt uit Chicago. Compleet met authentieke gear, kostuums en een als twee druppels water gelijkende leadzanger brengen The Fortunate Sons het legendarische geluid van hun idolen naar de 21e eeuw; Bad moon rising en Proud Mary alsof het weer zomer is in het Californië van ’69...

Creedence Clearwater Revival
Eind jaren zestig brak Creedence Clearwater Revival door met de single Proud Mary en groeide in rap tempo uit tot een van de populairste rockgroepen wereldwijd met hits als Bad moon rising, Have you rver seen the rain en Down on the corner. Frontman John Fogerty, de drijvende kracht achter de band, schreef de ene na de andere hit. Na een regen van hits en gouden platen viel de groep in 1972 uit elkaar na het zesde album Pendulum. Maar de heimwee naar hun magische muziekstijl blijft. Dat bewijst bijvoorbeeld alleen al de Top 2000, eind december. De laatste jaren werden in die lijst steeds minstens tien nummers van Creedence Clearwater Revival genoteerd.

The Fortunate Sons
Met het overlijden van Tom Fogerty in 1990 kunnen de fans niet meer hopen op een reünie. Hoewel John Fogerty solo en de oude bandleden als Creedence Clearwater Revisited nog steeds optreden, is ‘The next best thing’ toch wel de Amerikaanse band The Fortunate Sons. Zij brengen namelijk een spot-on liveshow met alle grootste hits uit de hoogtijdagen van Creedence Clearwater Revival met een jonge John Fogerty. Een bijna niet van echt te onderscheiden eerbetoon, alsof de originele bezetting nooit is weggeweest. De band uit Chicago ontleent zijn naam aan het politiek geladen CCR-nummer dat tijdens de Vietnamoorlog erg populair was en nu nog vaak als soundtrack te horen is in films, series en games. The Fortunate Sons zijn dit seizoen overigens voor het eerst in Europa te zien. Een must-see voor CCR fans!