Organisatie: De Avenue
zondag 17 december 2017 om 20:00 uur
De Avenue, Waterstraat 5, Breda - Bekijk volledige kaart
Op zondag 17 december vindt een bijzonder weerzien plaats in De Avenue in de Waterstraat. Voormalig Ulvenhouter en Flairck-man Hans Visser verzorgt daar dan , samen met zijn Russische partner Irena Filippova, een bijzonder multimediaal theaterspektakel over Doctor Zhivago Velen van U zullen Hans Visser nog kennen uit de periode dat hij in Flairck speelde, succesvolle platen maakte, bij Willem Duys in De Vuist verscheen en met deze band prijzen won als de Gouden Harp en de Edison. Nu echter doet hij samen met partner Irena Filippova binnen en buitenlandse
theaters aan met een zelf geschreven programma over Doctor Zjivago uit de wereldberoemde roman van Boris Pasternak, destijds verfilmd door David Lean, met Omar Sharif in de hoofdrol.

In het muziektheaterstuk van Hans Visser en Irena Filippova wordt het verhaal in een historisch perspectief geplaatst. De roerige Russische jaren in het begin van de vorige eeuw staan centraal. Het decor en de muziek beelden het verhaal van de Russische revolutie uit en volgt de voetsporen van de levensreis die Doctor Zjivago heeft gemaakt. Samen bezochten zij de historische locaties waar het verhaal zich heeft afgespeeld en maakten er beelden. “De door Visser en Filippova geschreven teksten worden afwisselend in het Russisch en perfect Nederlands door Irena prachtig vertolkt. Haar stem is ontroerend”, zo schreef Marcel Gieling in AD Utrecht. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Bredase band The Song Factory, die eigen nummers brengt.

Aanvang 20.00 uur.
Voor kaartjes kunt u hier terecht.