zondag 10 december 2017 om 13:00 uur
Minstrelen- en Troubadourentocht, Postbus 1894, Breda - Bekijk volledige kaart
Op zondagmiddag 10 december 2017 trekt de Minstrelen- en Troubadourentocht weer door de binnenstad van Breda. Sinds de eerste editie in 2006 trekken bij deze muzikale tocht niet de toeschouwers, maar juist de muzikanten van locatie naar locatie. Hoewel de naam Minstrelen- en Troubadourentocht verwijst naar de muzikanten uit de middeleeuwen, zijn het de hedendaagse muzikanten van Awash, Barbele, Cape, Dead Duck Jr, PAGE45, Sanne van Hellemond, whYne en Wouter Maryne die deze middag de optredens verzorgen. Om 13.00 uur kan het publiek bij Brandpunt de muzikale aftrap van deze 11e Minstrelen- en Troubadourentocht beleven. Vanaf 14.00 uur klinken de eerste muzikale noten ook in Cafe de Bruine Pij, Café Sam Sam en Café Vulling, en om 15.00 sluit uiteindelijk Café Corenmaet zich bij het programma aan. Het publiek kan dan op alle locaties tot 18.00 uur, bij Brandpunt maar tot 17.00 uur, meerdere, zeer diverse optredens verwachten, waardoor dit al jaren een zeer muzikale traktatie zo tussen Sint en Kerst is. Natuurlijk is op alle locaties de entree gratis.

Deze 11e Minstrelen- en Troubadourentocht heeft een zeer mooie en gevarieerde muzikale line-up, waarbij dus niet via een blokkenschema bekend zal worden gemaakt wie hoe laat waar zal optreden. De muziek die al deze minstrelen- en troubadours spelen zal niet alleen veelal akoestisch, eigen werk of bewerkingen van bekende nummers zijn, het zal ook zeker liefhebbers van vele muziekstromingen aanspreken. Slechts gewapend met de eigen stem, een akoestische gitaar, bas en/of klein trommeltje trekken de muzikanten de stad door. Per locatie zorgen zij voor een kwartiertje vertier, waarna ze verder trekken naar de volgende locatie om een nieuw publiek toe te spelen. Vergelijk het met een speed-dating-sessie tussen muzikanten en toehoorders. En die toehoorders kunnen deze middag gewoon lekker blijven zitten, want het zijn de artiesten die dus steeds doorschuiven. Het publiek op de vijf verschillende locaties krijgt zo in een paar uur tijd een indruk van wat deze regionale en veelbelovende musici met zeer diverse en muzikale achtergronden en ervaringen vandaag de dag voor muziek maken. Het wordt dus wederom een tocht waarbij alle artiesten op zoek gaan naar toehoorders en toeschouwers bij de deelnemende locaties. Het zijn niet alleen de standaard singer/songwriter liedjes die te horen zullen zijn, maar ook de muziek van bijvoorbeeld rock georienteerde bands. Deze bands hebben die muziek wel speciaal voor deze elfde Minstrelen- en Troubadourentocht herschreven zodat ze in een compacte setting ten gehore kunnen worden gebracht. Voor het publiek, wat sinds de laatste jaren ook uit verschillende windstreken afkomstig is, is het een leuke, muzikale invulling van de zondagmiddag.

POB presenteert de 11e Minstrelen- en Troubadourentocht met Awash, Barbele, Cape, Dead Duck Alley, Page45, Sanne van Hellemond, Whyne en Wouter Maryne in Brandpunt, Corenmaet, De Bruine Pij, , SamSam en Vulling , zondagmiddag 10 december 2017, aanvang op eerste locaties om 13.00 uur, entree op alle locaties gratis.

www.facebook.com/minstrelen
www.pobsite.nl