Organisatie: ChasséTheater
zondag 25 maart 2018 om 11:00 uur
ChasséTheater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda - Bekijk volledige kaart
Stef Bos maakt in Kern, zijn nieuwe theatertournee naar het gelijknamig te verschijnen album, “een reis van een vijftiger, die stil staat bij de grote thema’s, om de diepte en de hoogte in te gaan. Om alles eruit te zingen en te schrijven wat er in zit.” En daarin ontbreekt natuurlijk wezenlijk werk van eerdere reizen niet.

Stef Bos
Afgelopen jaar maakte Stef Bos voor zijn 25-jarig jubileum een reis door zijn muzikale carrière in Een sprong door de tijd. Een carrière waarin reizen een rode draad vormt, letterlijk naar Afrika in de jaren negentig waarvan hij muzikale invloeden en samenwerkingen meeneemt en zijn naam ook in Zuid-Afrika weet te vestigen. Hij verlegt ook in figuurlijke zin zijn grenzen; hij schreef voor het Ballet van Vlaanderen, maakte een voorstelling over het leven van Jaques Brel, schreef boeken met beeldend kunstenaars, schreef voor een muzikaal project met het Metropole Orkest met de Bijbel als vertrekpunt en zocht de samenwerking met rappers als Ali B en Diggy Dex.

Kern
Nu midden vijftig, maakt Stef Bos zijn grootste reis. Waarin hij reflecteert op het leven en op zoek is naar de kern; het binnenste, middelste of voornaamste gedeelte; de kiem, het beginsel; de hoofdzaak, het wezenlijke. Met een nieuwe verzameling songs die eind 2017 het licht zullen zien op cd. En natuurlijk komt er ook ouder werk voorbij op het podium. In de lijn van een gedachte als deze:

Het onzingbare willen zingen
En het niet kunnen
Het onzegbare willen zeggen
En het niet kunnen
Het onverklaarbare willen verklaren
En het niet kunnen
Alles niet kunnen
En het toch doen
Misschien is dat de kern