Organisatie: ChasséTheater
zondag 10 december 2017 om 16:00 uur
ChasséTheater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda - Bekijk volledige kaart
De maatschappelijk geëngageerde regisseur Eric de Vroedt (Mighty Society) werkte een jaar lang aan The Nation, een vijf uur durende theatermarathon met een dijk van een cast, met onder andere Tamar van den Dop en Mark Rietman. In zes afleveringen kijkt u naar een actuele theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse samenleving. Een Netflixserie-op-toneel.

Zomer 2018. Terwijl in Den Haag de eerste paal wordt geslagen voor de nieuwe, hypermoderne stadswijk Safe City, verdwijnt de elfjarige Ismaël in de Schilderswijk. Wat is de rol van de politie bij zijn verdwijning? Weet zijn radicaliserende broer meer over zijn huidige verblijfplaats? Of zijn moeder, die een omstreden wijnbar voor moslima’s in de wijk wil openen? En wat is de rol van zijn pleegouders, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek? Aangewakkerd door de media staan bevolkingsgroepen en gezinsleden al snel lijnrecht tegenover elkaar. En terwijl iedereen zich dieper ingraaft in het eigen gelijk en het beschadigen van de ander, schuift één vraag steeds meer naar de achtergrond: waar is Ismaël?

Neemt u plaats op het toneel of in de zaal? En levert u een bijdrage door zelf mee te twitteren over de voortgang van de voorstelling? Uiteraard is er gelegenheid om tussendoor in het theater te eten en drinken. “The Nation is een zenuwslopende achtbaanrit die van start gaat in de fascinerende Schilderswijk en eindigt in de fictieve veiligheidsenclave Safe City. Een ‘Netflix-serie op toneel’: actueel, geestig en vol zenuwslopende cliffhangers. The Nation is een droomproject. Het is mijn ode aan Den Haag. En een verbijsterd verslag van de permanente loopgravenstrijd waar de samenleving op dit moment in verwikkeld is.” (Eric de Vroedt)