Organisatie: ChasséTheater
vrijdag 15 december 2017 om 20:30 uur
ChasséTheater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda - Bekijk volledige kaart
Rumours, de legendarische plaat van Fleetwood Mac, verscheen in februari 1977. Met grote hits als Don´t Stop, go your own way, Songbird, The Chain en Dreams werden er meer dan 45 miljoen exemplaren over de hele wereld verkocht. Het album en de band werden daarmee belangrijke mijlpalen in de popmuziek. Nu, veertig jaar later, neemt PURE 99 je mee terug in de tijd. De topmuzikanten, waaronder Vanessa Thuyns, spelen alle songs van het album live en vertellen de verhalen over de turbulente verhoudingen tussen de bandleden die in de hits zo voelbaar zijn. Daarnaast speelt de band iconische nummers uit hun ‘70’s Unplugged’-schatkist van hun vorige grote theatertournee. Een eclectische reis door het het muzikale landschap in de gouden jaren van de pop!

Veertig jaar Fleetwood Mac
Na het succes van Albatross in de zestiger jaren blueshype en het vertrek van oprichter Peter Green, slaat Fleetwood Mac aangevuld met Christine McVie, Lindsey Buckingham en Stevie Nicks vanaf 1975 een andere weg in. In deze nieuwe bezetting groeit Fleetwood Mac uit tot een van de grootste popbands allertijden. Rumours luidde de grootste succesperiode in voor de band die overal ter wereld onderscheidingen en eervolle vermeldingen opleverde. In 1998 werd Fleetwood Mac opgenomen in de Rock & Roll Hall Of Fame.

Rumours
De spanningen in de onderlinge relaties tussen de bandleden van Fleetwood Mac tijdens de opnames van Rumours deden flink stof opwaaien, maar stonden volgens de pers en ook de band zelf juist aan de basis van het muzikale succes achter de bitterzoete hits. De titel Rumours verwijst dan ook naar het idee dat de bandleden in de muziek over elkaar schreven. Het door frontwoman Stevie Nicks geschreven Dreams was voor haar de start van een succesvolle carrière waarin zij later solo en in samenwerkingsverbanden met o.a. Tom Petty uitgroeide tot ‘queen of rock ’n roll’.