Organisatie: POB
maandag 2 april 2018 om 17:00 uur
Cafe de Bruine Pij, Kerkplein 7, Breda - Bekijk volledige kaart
Tijdens het paasweekend, paaszondag 1 en paasmaandag 2 april 2018, trekt voor alweer het 22e jaar op rij de POBparade door het centrum van Breda. De POBparade wordt georganiseerd door POB(stichting Poporganisatie Breda) en door de kenners gezien als een van 's lands gezelligste en muzikaalste kroegentochten, niet gebonden aan stijl of stroming. Ook dit jaar kan het publiek in Cafe de Bruine Pij weer komen genieten van de live muziek, die deze dag verzorgd wordt door Vier Bier op Luyken, whYne en Dead Duck Jr.

17.00 - 17.45 Dead Duck Jr
18.30 - 19.15 whYne
20.00 - 21.00 Vier Bier Op Luyken

DEAD DUCK JR
Een Bredase band die een combinatie van singer/songwritermuziek, akoestische pop, alternatieve rock, roots én americana speelt. De instrumentale bezetting van de band bestaat uit toetsen, drums, elektrische gitaar en akoestische gitaar, en daarbij natuurlijk ook zang. Twee ervaren rotten die samen spelen met twee frisse, jonge goden. Senior ontmoet letterlijk Junior in Dead Duck Jr., want deze formatie bestaat uit vaders en zonen, waarbij ze wel allemaal zonen zijn maar nog niet allemaal vaders. De muzikanten toerden eerder al eens door Marokko en stond al op de planken van cafés zoals Vulling, De Kleine Wereld, Corenmaet en Het Hijgend Hert, maar ook op dat van poppodia Mezz te Breda en 013 te Tilburg.

VIER BIER OP LUYKEN
Dit viertal maakt al vele jaren lang muziek als een zeemanskroeg: ruig, vol valse tranen en oprechte bezinning. Feestelijk worden de treurige facetten van het leven bezongen, terwijl geen muzikaal genre ongemoeid wordt gelaten. Verhitte stembanden van Herman Diepstraten, een ongenadig beukende bas van Nico Schapendonk, Henk de Roo's gillende gitaarsolo's en raggende drums van Corné Luyken; Vier Bier Op Luyken is een bende liederlijk zuipende muzikanten die zelden repeteert. Deze band lapt alle regels van het fatsoenlijk musiceren aan de laars. Blues, rock, punk en hoempa worden op één hoop gesmeten, met het grenzeloos vertrouwen dat de improvisaties zullen leiden tot een ongekende dynamiek. Eerder zetten ze al Bredase cafés zoals Stella, Vulling, Bourbon Street, Bel Air en zelfs de zaal van Sound Dog op stelten.

WHYNE
Dezee Bredase viermansformatie staat sinds de oprichting in 2010 bekend om haar melodieuze en toegankelijke rockmuziek. Met Kees van Hulten kan de band zich gelukkig prijzen met de wiskundige precisie waarmee hij het slagwerk verzorgt. Retestrak dus. De dikke snaren van de basgitaar worden door Paul Lauwers bespeeld. Melodisch, groovy en strak. Met gitarist Patrick van der List slaat Whyne de spijker volledig op zijn kop. Zijn vrije rol opeisend maakt hij van elk nummer, al op zijn effectpedalen trappend, een waar feest om naar te kijken én natuurlijk te luisteren. Stilstaan is er niet meer bij. Zanger en gitarist Maarten Morsink legt tijdens ieder optreden zijn ziel en zaligheid in ieder woord en elke noot die hij zingt. En met zijn rauwe gitaargeluid maakt hij het pure rock geluid van Whyne compleet.