Organisatie: ChasséTheater
vrijdag 2 maart 2018 om 20:30 uur
ChasséTheater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda - Bekijk volledige kaart
Jan Rot komt in Seks & drugs & rot & roll met mooie verhalen, trivia en feiten, originele vertalingen en eigen liedjes terug naar het theater. Het spetterende vervolg op zijn succesvolle theatertournee Jong & Veelbelovend over de jaren zeventig, waarvoor hij onder anderen de Annie MG Schmidtprijs won. Nu zijn de jaren tachtig aan de beurt!

In Seks & drugs & rot & roll brengt zanger en rasverteller Jan Rot ons terug naar de tijd dat we nog jong en mooi waren, op school zaten, een gezin grootbrachten, of juist nog geboren moesten worden. Met een bulk mooie verhalen zoals Wham! op Wembley, een jamsessie met Supertramp in de Mazzo, Jans tv-debuut bij Sonja Barend, op tour met de Golden Earring, de ‘bijna-plaat’ met Paul de Leeuw, een masterclass van Henny Vrienten, en een reddend telefoontje van de producer van Gerard Joling. Maar ook over krakers, je eerste cd, je eerste computer, de opkomst van aids, de kroning van Beatrix, Cruijff naar Feyenoord, Thatcher en Reagan in Spitting Image, Live Aid, We are the world, Perestroika, The Singing Detective, EK 88, RUR met Jan Lenferink, op reis voor glossy Avenue, Jessye Norman in het Concertgebouw, Sam Cooke in de jeansreclame, en de oprichting van de Rock & Roll Hall of Fame.

Jan Rot
Jan Rot maakte al meer dan twintig albums onder eigen naam en tien met anderen. Hij schreef liedjes, teksten en vertalingen voor onder anderen Rob de Nijs, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten. Daarnaast vertaalde hij musicals Hair en Tommy, speelde in de musicals Doe Maar en Chez Brood en kreeg een gouden plaat voor zijn hertaling van Bachs Mattheuspassie door het Residentie Orkest. www.janrot.nl