Organisatie: ChasséTheater
woensdag 28 maart 2018 om 20:30 uur
ChasséTheater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda - Bekijk volledige kaart
Een ijzersterke cast met Roeland Fernhout en Kirsten Mulder schittert in Andromache, het taalmonument van Racine. Na het poëtische Het leven is droom regisseert Olivier Diepenhorst nu een stuk gebaseerd op een eeuwenoude Griekse tragedie. Andromache, Orestes, Hermione en Pyrrhus raken, in de nasleep van de Trojaanse Oorlog, verstrikt in een dodelijk web van hartstocht, jaloezie, eer, wraak en onmogelijke liefdes. Extreem geweld lijkt de enige uitweg uit hun persoonlijke misère.

“Andromache wordt vaak gezien als een liefdestragedie, maar voor mij gaat zij vooral over jonge mensen die zijn opgegroeid tegen de achtergrond van een wereld die permanent in oorlog is. De oorlog lijkt voorbij, maar in hen woedt hij voort, waardoor zij geen andere mogelijkheid zien dan hun toevlucht te zoeken tot extreem geweld als uitweg uit hun persoonlijke misère. Als het geluk en de liefde niet voor hen zijn weggelegd, dan ook niet voor de ander.” (Olivier Diepenhorst)

tekst: Jean Racine - regie: Olivier Diepenhorst - spel: Roeland Fernhout, Steven Ivo, Kirsten Mulder, Ellen Parren, Matthijs IJgosse

Olivier Diepenhorst is een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. In 2013 studeerde hij af aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Nog tijdens zijn opleiding was hij regieassistent bij de voorstellingen Medea (Zeeland Nazomerfestival) en Nora (Toneelgroep Amsterdam), beide in een regie van Thibaud Delpeut. Daarnaast maakte hij met Haarlemse jongeren bij de Toneelschuur Starring #16: Voorjaarsontwaken. Zijn afstudeervoorstelling Berenice werd bekroond met de ITS Ton Lutz Award voor meest veelbelovend regietalent. In het najaar van 2015 regisseerde Olivier o.a. Kirsten Mulder en Martijn Nieuwerf in Smekelingen van Euripides. Met deze voorstelling is hij ook genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016.