Organisatie: ChasséTheater
zaterdag 10 februari 2018 om 15:30 uur
ChasséTheater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda - Bekijk volledige kaart
- let op: eindtijd is onbekend

Op zaterdag 10 februari vertrekt het Chassé Theater met de bus naar de Stadsschouwburg Amsterdam voor de voorstelling Ibsen Huis van Toneelgroep Amsterdam.

programma
15.30 vertrek vanaf schoolakkerplein, Breda
17.30 diner of vrije tijd
19.00 aanvang voorstelling
23.00 vertrek naar Breda (onder voorbehoud)

Ibsen Huis
Op basis van het werk van Ibsen schrijft en regisseert de bejubelde Australische regisseur Simon Stone (Husbands and wives) een groots familie-epos over het moeizame maar onvermijdelijke samenleven van verschillende generaties onder één dak.

Centraal staat het vakantiehuis van de gevierde architect Cees Kerkman waarin de verschillende gezinsleden elkaar op cruciale momenten in hun leven ontmoeten. In de beste Ibsen-traditie zijn er nogal wat geheimen en trauma’s die een rampzalige invloed uitoefenen op de levens van de verschillende generaties. Er ontstaat een intrigerend spel van verdringing, leugens en afrekeningen waarin het huis de enige getuige is van de hele familietragedie.

Simon Stone oogstte internationaal veel lof met zijn eigenzinnige adaptatie van De wilde eend, een voorstelling die enkele jaren geleden op het Holland Festival te zien was. Deze bewerking was later het vertrekpunt voor Stones succesvolle eerste langspeelfilm, The Daughter. Met Ibsen Huis ging hij met verschillende, minder bekende stukken van de Noorse toneelauteur aan de slag.