Organisatie: ChasséTheater
zondag 1 april 2018 om 14:30 uur
ChasséTheater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda - Bekijk volledige kaart
Het Odessa Nationaal Opera en Ballet Theater uit Oekraïne brengt een spectaculaire uitvoering van het populairste romantische ballet aller tijden, Giselle, met als hoogtepunt de beroemde ‘witte akte’. Het verhaal gaat over Giselle, een boerenmeisje. Zij is verliefd op graaf Albrecht, die haar heeft doen geloven dat hij een dorpeling met de naam Loys is. Wanneer Giselle sterft aan een gebroken hart nadat ze ontdekt dat hij al verloofd is, blijft Albrecht in radeloos verdriet achter. Techniek, kostuums, muziekuitvoering en decors zijn in deze uitvoering van een zeldzaam hoog niveau. Gegarandeerd een prachtige en inspirerende voorstelling voor alle leeftijden.

choreografie: Jean Coralli,Julles Perrot, Maruis Petipa - compositie: Adolphe Adam - muzikale leiding: Igor Chernetski - libretto: Teophile Gautier, Vernoy de Saint - Georges

Het Odessa Nationaal Opera en Ballet Theater werd opgericht in 1810 onder de naam Odessa City Theatre en is de oudste schouwburg in de Oekraïne. In de 20ste eeuw werd de naam aangepast met Opera en Ballet. Grote musici en dansers traden hier op zoals Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky, Nikolai Rimsky Korsakoff, Chaliapin, Caruso, Pablo Sarasate, Sergei Rachmaninov, Eugene Ysae, Isadora Duncan en Anna Pavlova. Het gezelschap en orkest specialiseren zich inmiddels meer dan twee eeuwen in het realiseren van spectaculaire klassieke ballet- en operavoorstellingen van internationale klasse. Techniek, ontroering, kostuums, muziekuitvoering en decors zijn van een zeldzaam hoog niveau en garanderen prachtige, inspirerende voorstellingen voor een publiek van alle leeftijden.