Organisatie: ChasséTheater
maandag 2 april 2018 om 15:00 uur
ChasséTheater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda - Bekijk volledige kaart
De Dansers en Andreas Denk van plan d slaan de handen ineen voor Roest, een ode aan ‘eigenaardigheid’. Een stel bijzondere bewoners leeft in hun eigen gemaakte, fantasievolle wereld. Maar ze dreigen te worden bedolven onder en invloed en overvloed uit de buitenwereld. Want als de buitenwereld je privéleven opeist met selfies en Facebook, waar bewaar je dan je eigenaardigheid?

Om hun betrokken verhaal te vertellen over leven in een wereld van materialisme, informatie-overload en sociale verwachtingen halen de drie makers alles uit de kast: bewegingsdrift, slapstick, theatrale en muzikale vindingrijkheid, acrobatische poëzie en een onstuitbare bouwdrift.

De Dansers & plan d
Het Utrechts gezelschap De Dansers maakt dansconcerten: organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek. Het gezelschap gelooft in het bijzonder in de waarde van dans op jonge leeftijd. Dan zit je lichaam vol beweging, vráágt om rennen, springen, aanraken. Dan moet in je brein de fantasie op hol kunnen slaan. Wat je als kind doormaakt of juist misloopt, haal je later niet meer in. De Dansers staan op 23 november 2017 ook in het Chassé Theater met het intens dansconcert The Basement 13+.

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk van plan d laat zich inspireren door verhalen van mensen en bijzondere ruimtes. Plan d biedt letterlijk en figuurlijk een ruimte waarin je vrij bent om je eigen persoonlijke verhaal te maken. Andreas Denk benadert de tragiek van zijn personages altijd met de nodige (absurde) humor. Op die manier weet hij je te vermaken, maar zeker ook te raken.

choreografie, muziek & dans: Andreas Denk, Josephine van Rheenen, Guy Corneille