Organisatie: ChasséTheater
maandag 25 december 2017 om 15:00 uur
ChasséTheater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda - Bekijk volledige kaart
Het is elke keer weer een genot om in de kerstperiode het vermaarde Kiev Koor mee te maken en te luisteren naar de loepzuivere, betoverende, gewijde koorzang uit de Oekraïne, geworteld in de Oosters orthodoxe en Byzantijnse geschiedenis. Het Kiev Koor Credo werd opgericht in april, 2002. Alle zangers van het koor zijn professionele muzikanten. De dirigent van het koor, Bogdan Plish, is de winnaar van de Grand Prix van de III Oekraïense competitie voor koordirigenten en de chef dirigent van het Nationale Opera en Ballet Theater van Oekraïne (sinds 2013).

Vanaf het begin is Credo er in geslaagd om de aandacht van een breed scala aan muziek fans aan te trekken en ontvangt lovende kritieken van de meest invloedrijke muzikanten van het land en in het buitenland.

Het repertoire van het koor bestaat uit a capella muziek van de 16e -21e eeuw, volksmuziek en stukken van het genre cantate-oratorium, waarbij ze vaak samenwerken met moderne bekende componisten zoals Sylvestrov en Part. Tijdens het uitvoeren van gewijde muziek streven deze koorkunstenaars naar de hoogste artistieke eenheid waarin de warmte en spiritualiteit centraal staat. Hierdoor creëert het koor een unieke stijl van uitvoering.

In 2005-2017 toerde het Kiev Koor Credo door Polen, Rusland, Slowakije, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Hongarije. Het koor won de XXIV Internationale Competitie van Sacred Music ‘Hainuwka-2005’ (Polen), de Grand Prix van de 44e International Choir Competition in Tolosa (Spanje) en werd een finalist van de Europese Grand Prix in koorzang 2013 (Arezzo, Italië).

Het Kiev Koor Credo uit de Oekraïne is werkelijk een lust voor het oor en zal bij eenieder een waardevolle herinnering achterlaten.