Organisatie: POB
zaterdag 16 december 2017 om 13:00 uur
Roots Mail Music, Van Goorstraat 14, Breda - Bekijk volledige kaart
Zaterdag 16 december 2017 vindt bij Roots Mail Music, gevestigd aan de Van Goorstraat 14 te Breda, alweer het laatste optreden in deze winkel plaats. Althans van 2017. Deze middag komt het Bredase bluesrocktrio MacSwordfish ter promotie van het onlangs verschenen album Unconverted een akoestisch optreden verzorgen. Roots Mail Music organiseert in samenwerking met stichting Poporganisatie Breda (POB) elke 3e zaterdag van de maand een instore optreden. Er worden muzikanten uitgenodigd om middels twee korte optredens het publiek kennis te laten maken met hun eigen geschreven repertoire. De winkel zelf is op zaterdag natuurlijk al vanaf 10.00 uur geopend, en de instore optredens vangen stipt om 13.00 uur aan. De toegang is natuurlijk geheel gratis.

Rauw, persoonlijk en verrassend, dat is de muziek van MacSwordfish. De band bestaat uit zanger en gitarist Victor Wasser, gitarist Casper Heystee en drummer Mark van Reusel. Met inspiratiebronnen als The White Stripes, Triggerfinger en Band Of Skulls, wordt er op geheel eigen wijze de grondslag gelegd voor eigenzinnige blues- en garagerock. In combinatie met surf, psychedelica en stonerrock is swingen niet uitgesloten. Gebonden door hun gezamenlijke liefde voor rauwe en oprechte muziek, spelen de heren inmiddels shows door heel het land. Van de grotere poppodia tot aan festivals en van kleine kroegen tot zelfs in chique theaters. De band is uniek vanwege het grote geluid dat de ze neerzet, met slechts drie man en zonder de ondersteuning van een basgitaar. Na het digitaal uitbrengen van de self-titled demo ep in 2011 begon het avontuur voor de band, wat leidde tot vele optredens. Ook was de band in 2012 één van de twee finalisten van de landelijke Red Bull Bedroom Jam wedstrijd. In 2014 werd de ep Instigator uitgebracht. De videoclip van het titelnummer is inmiddels meer dan 2500 keer bekeken op YouTube. 2015 stond vooral in het teken van het schrijven van nieuwe nummers, welke tijdens het zeer succesvolle optreden in 2016 als officiële afsluiter van de 20e POBparade tot bloedens aan toe werden gespeeld en vol enthousiasme werden ontvangen door het massaal toegestroomde publiek. Kort daarna zijn ze ondergedoken in de Kytopia studio van Kyteman, waar ze alles geheel analoog hebben opgenomen. Het resultaat, het op vinyl geperste album Unconverted, werd begin september in een uitverkochte kleine zaal van poppodium Mezz vol trots gepresenteerd. Op dit album wordt een stap gezet naar meer grunge, meer kracht en nog meer gitaargeweld zonder daarbij de rust en dynamiek uit het oog én oor te verliezen. Dat ze niet alleen maar van hard en versterkt houden, bewezen ze eerder al eens tijdens Cultuurnacht Breda, toen ze geheel onversterkt diverse korte optredens in een van de pendelbussen gaven, de muzikale bijdrage aan de eerste cd van December Tapes en een optreden tijdens PW Kampvuur. Deze middag zullen ze tijdens de Roots Mail Music Instore ook weer de versterkers en het drumstel thuislaten, en hun muziek in de meest pure vorm laten klinken.

Roots Mail Music en POB presenteren Instore met MacSwordfish, zaterdag 16 december 2017, muziekwinkel Roots Mail Music, Van Goorstraat 14 te Breda, winkel open vanaf 10.00 uur, aanvang optreden 13.00 uur en toegang geheel gratis.

www.macswordfish.com
www.rootsmailmusic.com
www.pobsite.nl