Organisatie: ChasséTheater
woensdag 21 maart 2018 om 20:30 uur
ChasséTheater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda - Bekijk volledige kaart
Met muziek, visuele kunst en architectuur creëert het vooruitstrevende Deense gezelschap Hotel Pro Forma, immense visuele en muzikale universums die universele onderwerpen zoals evolutie, wereldculturen, perspectieven en zwaartekracht onderzoeken. Voor NeoArctic zet Hotel Pro Forma zijn prijswinnende samenwerking met het Letse Radio Koor voort. Vergezeld door een uniek licht- en geluidlandschap en met behulp van experimentele technologiën bieden zij een nieuwe context bij klimaatverandering, urbanisatie en digitalisering.

NeoArctici speelt zich af in het Antropoceen, een nieuw geologisch tijdperk dat wordt gekenmerkt door de verstoring van het ecosysteem door het handelen van de mens. De mens is een natuurlijke kracht geworden die verantwoordelijk is voor snelle en gewelddadige veranderingen aan de planeet. Klimaatverandering, erosie, verstedelijking, digitalisering en het uitsterven van biologische soorten wijzen allemaal op het aanbreken van een nieuw tijdperk. Een cruiseschip met ecotoeristen is vertrokken, beladen met apparatuur om deze veranderingen, maar ook de wonderen van de natuur in kaart te brengen is vertrokken. Velen zullen nog volgen, want het einde der tijden is in zicht.

Twaalf zangers zingen, fluisteren en schreeuwen woorden, die samensmelten tot ritmische, herhalende, hamerende soundscapes. Ritmische muziek wordt gecombineerd met experimentele elektronische muziek, melodiën verschijnen en verdwijnen in een landschap van licht en kleuren, films en projecties. Een landschap in constante verandering.

Hotel Pro Forma is een internationaal opererend laboratorium voor visueel muziektheater en installaties, die sinds 1985 meer dan 50 producties heeft gemaakt in meer dan 30 verschillende landen. Het werk van Hotel Pro Forma wordt gekenmerkt door een enorme diversiteit doordat voor elke productie nauw wordt samengewerkt met steeds wisselende professionals uit verschillende kunstdisciplines: beeldende kunst, architectuur, muziek, literatuur, wetenschap en digitale media.